Маргарита Січкар: «Розпочніть свою кар’єру вже зараз!»

Керівники Інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв організували для студентства зустріч із бізнес-вумен, світською левицею, успішним ресторатором, автором книг, телеведучою і просто чарівною жінкою – Маргаритою Січкар, яка розповіла про падіння та успіхи в кар’єрі.

 

 

 

 

Почесний ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський привітав і представив свою колегу: «Маргарита Січкар – симпатична жінка, успішна бізнес-леді, на яку потрібно рівнятися і є чому повчитися, адже в її доробку багато вдалих бізнес-проектів».

Зустріч відбувалася у форматі «запитання-відповідь», що давало змогу краще і плідніше поспілкуватися.

Гостя розповіла, що з дитинства хотіла стати директором ресторану. Щоб втілити свою мрію в життя, Маргарита вступила до Київського торгово-економічного університету на інженера-технолога громадського харчування.

«Я розпочинала свою кар’єру, миючи посуд у «Вареничній» на Хрещатику. Після четвертого курсу я працювала кухарем у першому кооперативному ресторані готелю «Либідь», а по закінченні університету мене направили на роботу в їдальню шкільного харчування», – зізналася Маргарита Січкар.

Лише через деякий час гостя познайомилася з Андрієм Задорожним, одним із засновників компанії «Альянс» і мережі «Козирна карта», який запропонував їй роботу. В результаті такої плідної співпраці у 1994 році Маргарита стала директором і співвласником ресторану «Пантагрюель».

Ресторатор розповіла присутнім, як вона розподіляє свій час: скільки відводить для роботи, а скільки – на спілкування із сім’єю.

«Я вважаю, що працювати 24 години в день – це занадто. Потрібно вміти організовувати свій робочий час так, щоб від цього не страждала ні сімя, ні бізнес. Мій робочий день розпочинається о 7-ій годині ранку, я збираю дітей до школи, відводжу час для себе, а потім – їду в офіс, де планую свої подальші зустрічі та заходи, які відвідаю. Ввечері обов’язково лишаю для дітей: ми граємо, читаємо, робимо уроки. Субота і неділя – це табу на роботу, два дні, які я повністю присвячую сім’ї», – продовжила свою розповідь успішна бізнес-вумен.

Маргарита Січкар є автором книг про ресторанний бізнес і особисте життя: «Щоденник ресторатора» (2007 рік), «Життя без паніки, або 25 способів з користю для себе» (2009 рік), «Щоденник успішної жінки» (2011 рік).

А майбутнім рестораторам гостя порадила дотримуватись таких правил хорошого керівника:

  • підібрати гідну команду;
  • здобути авторитет у співробітників;
  • поважати своїх підлеглих;
  • з розумінням ставитися до потреб команди;
  • бути професіоналом своєї справи, постійно удосконалюватися.

«Щоб створити прибутковий бізнес, потрібно розпочинати свою кар’єру вже зараз»,– порадила Маргарита Січкар і зауважила, – ще з студентських років намагайтеся потрапити на практику в заклад, який вам імпонує, і реалізувати себе на максимальній кількості посад».

Після заходу Маргарита Січкар подарувала найактивнішим студентам свої книжки та влаштувала автограф-сесію.

Авторські права 2015 © Факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу. При копіюванні матеріалів сайту посилання обов'язкове.