Мистецтво кулінарії Ектора Хіменеса-Браво

«Слідуйте за своєю мрією, наполегливо працюйте і робіть все, щоб вас запам’ятали», – так надихав студентів Інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв найпопулярніший і найзнаменитіший в Україні шеф-кухар.

Ектора Ісмаеля Хіменеса-Браво до вишу запросило керівництво інституту, адже він не лише користується заслуженим авторитетом серед українських спеціалістів кулінарного мистецтва, а й глибоко шанується світовими кухмістерами.

І справді, Ектор не лише знаменитий канадський шеф-кухар колумбійського походження, він іще бізнесмен і телеведучий. На його рахунку суддівство в талант-шоу «Україна має талант» і проекті «Майстер Шеф», викладання в Кулінарній Академії Е. Хіменес-Браво та управління консалтинговою компанією «Bravo Restaurant Group»…

Містер Хіменес – володар престижної кулінарної премії «The World Master Chef» і дійсний член всесвітнього співтовариства кращих шеф-кухарів світу Chaîne des Rôtisseurs, заснованого ще в середині XIII століття.

Величезний практичний досвід і співпраця із кращими ресторанами і готелями світу дозволили Ектору створити свій власний неповторний кулінарний стиль – Nuevo Latino, в якому латиноамериканська пристрасть змішується з французькою елегантністю та азіатською витонченістю.

Під час відвертої бесіди із КНУКіМівською молоддю Ектор розповів студентам історію свого нелегкого життя та поділився маленькими секретами щастя і професійного успіху.

«Ви такі енергійні! Мені було дуже потрібно побачити ваші щирі усмішки та палаючі очі», – зізнався кулінарний майстер.

Талановитий шеф-кухар розповів, що екскурсія Національним університетом культури і мистецтв нагадала йому дитинство. «У вас тут така творча атмосфера! Перед тим, як я розпочав кулінарну кар’єру, дуже захоплювався малюванням. Навіть закінчив школу образотворчих мистецтв, хотів заробляти на життя, малюючи!», – розповів Містер Хіменес.

Мрії юнака зруйнували настанови батьків, які обрали для сина більш серйозну професію. Молодий, невпевнений у собі, залежний у фінансовому плані від батьків Ектор зрозумів: діяти потрібно кардинально. «Мені подобалося мистецтво, креативність, я любив готувати і допомагати по господарству… Я не хотів бути, як всі, лікарем чи архітектором! Єдиним вирішенням було – піти з дому», – повідав гість та додав: «Це був найскладніший період для мене. Працював я в готелі, мив посуд, а замість заробітної плати отримував безоплатні ліжко-місце та їжу. І це закінчивши дуже престижну школу! Коли мої однокласники будували успішну кар’єру лікарів та архітекторів, я продовжував відчищати каструлі і сковорідки від сантиметрового жиру».

Також Ектор зізнався, що інколи йому хотілося повернутися в комфортний будинок з м’яким ліжком, великою терасою, смачною домашньою їжею, та навіть опанувати професію лікаря.

«Я з останніх сил боровся за те, що люблю. Кожен етап мого життя надихає мені сьогодні. Під час оформлення страв мені допомагають знання, отримані в кулінарній школі, а робота посудомийником навчила не здаватися. Сьогодні в мене є любима робота, на якій я проводжу близько 15-ти годин у день. Але незважаючи ні на що – це найщасливіші моменти мого життя. Бо я займаюся тим, що мені подобається і чого завжди прагнув», – промовив Ектор Хіменес-Браво.

Кулінарний професіонал запевнив студентів, що він ніколи не планував стати мільйонером, мати купу золота й коштовностей, одягатися в бренди, адже все це може прийти з часом, особливо, якщо займатися улюбленою справою.

Ектор закоханий у свою справу! І це було помітно не лише в його натхненних очах, а й у міміці, емоціях, жестах.

«Вчора я провів 4 тригодинних майстер-класи, хоча мене ніхто не змушує працювати. Замість мене це могли зробити 10 моїх інструкторів в Академії. Але справа в тому, що кожен студент, який приходить до нас на заняття – дуже важливий для мене. Я особисто хочу навчити їх усьому, що знаю сам», – поділився гість своїми переживаннями зі студентами.

Спираючись на власний досвід, Ектор Браво перерахував найважливіші чинники в досягненні успіху та щастя. Серед них опинилися наступні:

  1. Слідувати за своєю мрією!
  2. Наполегливо працювати!
  3. Запам’ятатися!

Натхненний і невимушений виступ Ектора Хіменеса-Браво запам’ятався студентам не лише цікавими порадами, а й декламуванням знаменитого вірша – «Садок вишневий коло хати» з циклу «В казематі» видатного лірика і митця Тараса Шевченка. Колумбійський кулінар розповів, що братиме участь у мистецькому проекті, для якого і був вивчений цей шедевр української поезії.

Із вдячністю за мудрий життєвий урок від усього колективу Інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу презентували Ектору Ісмаелю Хіменесу-Браво книгу відомого українського ресторатора Михайла Поплавського.

По завершенні зустрічі за чашкою запашної кави Ектор із дирекцією інституту обговорили перспективи подальшої співпраці.

  Від імені студентів хочеться подякувати директору Інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Валерію Кушнарьову та його заступникам Ігорю Комарніцькому, Галині Ніколайко та Ірині Заїчко за організацію унікальної зустрічі.

Авторські права 2015 © Факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу. При копіюванні матеріалів сайту посилання обов'язкове.